Website also avalible in:

a-blogolas-nehezsegei

A blogolás nehézségei és tippek a leküzdéshez

Tartalomjegyzék

Hírlevél

Csatlakozzon Ön is az RWeb közösségéhez! Értesüljön elsőként az aktuális publikációinkról!

Felkínáljuk a lehetőséget, hogy elsőként értesüljön e-mailben a legfrissebb publikációinkról. Ígérjükhogy a megadott e-mail címre soha nem fogunk küldeni marketing célú hirdetéseket. A kidolgozott funkcionalitást kizárólag Önért hoztuk létre, hogy mindig friss információt kapjon – bármikor visszavonhatja a feliratkozását – a döntés mindig az Ön kezében lesz!

Továbbá ígérjük, hogy a megadott e-mail címét (és/vagy a hozzátartozó IP címét, munkamenet azonosítót – un. session ID) nem fogjuk továbbítani arra jogosulatlan harmadik félnek! Hiszünk a szólásszabadság, a diszkréció és az online anonimitás tiszteletben tartásában!

Üdvözölni szeretnénk az RWeb publikációinak olvasói között Önt is!

A “Csatlakozom az RWeb közösségéhez” gomb lenyomásával Ön tudomásul veszi és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkban megfogalmazottakat.

A blogolás nehézségei leküzdésére vonatkozó információkat gyakran nehéz megtalálni. Ez a blog hasznos tanácsokat ad a blogolás nehézségeinek leküzdéséhez. Van egy széles ösvény a blogok világában, amelyet tövisek és kígyók borítanak. Csak kevesen vállalják a kockázatot, és használják tudásukat, hogy másoknak útmutatást adjanak.

“Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”

– Albert Einstein

Egy blog sikere a közzétett tartalom minőségétől függ, és attól, hogy mennyire érdekes az olvasók számára. A blogok világa zsúfolt. A verseny éles, és a felhasználókat minden oldalról elárasztják a tartalmak. Azonban számos blogolási nehézség akadályozhatja jó tartalom létrehozását. Néha nem is a blogbejegyzésekhez szükséges képek megtalálása vagy a szerkesztés az, ahol segítségre van szükség. Előfordulhat, hogy a témák kitalálásával és magával az írással van gond. Ez a blog hasznos tanácsokat nyújt a blogolás nehézségeinek a leküzdéséhez.

blogolas-nehezsegei

Amennyiben a blogbejegyzés létrehozásának gondolata szorongást és stresszt okoz, akkor jó észben tartani, hogy ezzel mások is szembesülhetnek. Időről-időre megküzdenek azzal, hogy megírják és közzétegyék a bejegyzéseket, pedig már rutinos blogírónak számítanak.

A blogolás nehéz lehet, pedig minden marketingstratégia fontos láncszeme. Segít forgalmat generálni az oldalra, okot ad az ügyfeleknek arra, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalkozással, és a jelenlegi és potenciális ügyfelek figyelmének középpontjában tartja a vállalatot. Ellenben időbe, erőfeszítésbe és rengeteg kreativitásba kerül, hogy jól működjön.

A sok megosztani valót és érdekes blogbejegyzéseket visszatarthatja néhány érzelem is:

1) Bűntudat, mert mostanában nem posztolt.

2) Aggodalom, hogy amit ír, az nem lesz hasznos vagy érdekes.

3) Frusztráció, hogy a blog nem növekszik olyan gyorsan, mint másoké.

4) Félelem, hogy senki sem fogja elolvasni, amit posztol.

5) Zavarodottság, hogy milyen kevés időt tölt a bloggal.

blog-iras

A blogolás nehézségei

A blogolás akadályai lassíthatják az írás folyamatát, és megnehezíthetik a minőségi tartalom elkészítését. Szerencsére vannak módszerek, amelyekkel le lehet küzdeni a kihívásokat, és érdekessé tehetők a blogbejegyzések. A leggyakoribb blogolási nehézségek a következők:

 • Időhiány
 • Az inspiráció hiánya
 • Koncentrációs nehézségek
 • Nem tud jó tartalmat előállítani
az-ido-penz-rweb

A blogolás nehézségei: Az időhiány

A legegyszerűbb bloggal kapcsolatos nehézség az az idő, amelybe a blogbejegyzés témáinak kitalálása kerül. Az ötletek között legyen némi puffer, hogy legyen ideje lendületet venni abba, amit írni fog.

Előfordulhat, hogy nincs idő blogolni, mert túl sok más prioritás vagy kötelezettség bukkan fel. Ha milliónyi teendő van az ember fejében, nehéz lehet időt találni a blogolásra. Pedig az idő megtalálása a siker kulcsa. Egy posztolási ütemterv segíthet a problémán. Be kell ütemezni a naptárba, így ugyanolyan fontossá tehető, mint a többi elintéznivaló. Ha például a terv hetente egy blogbejegyzést, akkor hetente egyszer rá kell szánni egy órát. Nem lehet nagyszerű blogot létrehozni, ha havonta csak egy vagy annál kevesebb bejegyzést születik meg hozzá.

Ezeknek a blogírási nehézségeknek a leküzdéséhez bontsa az írás folyamatát kisebb részekre, adjon magának határidőket és célokat, és döntsön egy olyan ütemtervről, amely a legjobban működik az Ön számára. Végül pedig legyen kreatív a témaötletekkel kapcsolatban, és ne hagyja abba a keresést, hogy miről írhatna.

RTipp: Kössön magával megállapodást, és iktasson be egy olyan időpontot a naptárába, amikor tudja, hogy más kötelezettségektől mentes. Akár több, egymás után következő időpontot is beiktathat, hogy elég ideje legyen arra, hogy megszakítások nélkül belejöjjön az írásba. Ezen felül:

 • Találjon módot a folyamat racionalizálására.
 • Blogolj akkor, amikor ihletet érzel.
 • Használja ki a szabadidejét.

A blogolás nehézségei: Az inspiráció hiánya

Sok kezdő azt gondolja, hogy a nagy bloggereknek mindig szabadon áramlanak az ötleteik. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb nagy író is néha a megfelelő téma megtalálásával küzd. 

RTipp: Ha a vállalkozásáról vagy az iparágáról szeretne blogot írni, akkor folyamatosan tájékozódnia kell a legújabb fejleményekről. Más oldalak blogjait, újságcikkeket kell olvasnia, ami az adott területhez tartozik. Ez egyúttal lehetőséget ad arra is, hogy a saját véleménye megosztásával az aktuális kérdésekről és trendekről gondolatvezetőként vagy szakértőként jelenjen meg a saját piaci résében. Az inspiráció hiányát továbbá leküzdheti: 

 • Válasszon a bevált témák listájából.
 • Olvasson más blogokat ötletekért.
 • Írjon valamiről, ami ma hatással volt Önre.

Semmit sem írunk gondolkodás nélkül. Tehát gondolkodjon el és tervezze meg az ötleteit, mielőtt írni kezd róla. Az is jó dolog, ha felhasználja azokat a problémákat, amelyek zavarják, vagy kérdéseket, amelyek bosszantják. Csak arra ügyeljen, hogy jelezze a megoldási módokat, vagy ajánljon olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek segítenek megoldani ezeket a problémákat a cikkét olvasó embereknek.

blogolas-elonyei

Íme néhány előny amennyiben elkezd Ön is bloggolni

I.) Előny | Kialakíthatja a stílusát: Ahogy időt szán arra, hogy felfedezze a megfelelő témát, felvázolja a gondolatait az előkészítő írásokban, elkezdi kialakítani a saját egyéni megközelítését vagy stílusát, miközben időt és energiát takarít meg azzal, hogy tudja, hol kezdje el, amikor eljön az ideje, hogy megírja a cikkje tényleges tartalmát.

II.) Előny | Kapcsolatot teremthet a potenciális vásárlókkal: A blogolás nagyszerű módja annak, hogy személyes kapcsolatot teremtsen az olvasókkal. Az emberek szeretnek más emberekről, az ő problémáikról olvasni, és ha kreatív megoldásokat találnak ki a blogcikkben bemutatott problémákra, és megtanulják, hogyan oldják meg saját problémáikat, az segíthet abban, hogy ügyfelei és potenciális vásárlói okot adjanak arra, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel.


III.) Előny | Nővelheti az eladási arányát: A cikkírással ellentétben a közvetett tartalommarketing lehetővé teszi, hogy népszerűsítse vállalkozását, miközben értékes terméket ad az embereknek, ami érdekli őket. A megfelelő közvetett tartalmakkal növelheti webhelye forgalmát és a konverziós arányt is.

A lényeg: Blogoljon Ön is!

blog-iras-rweb

A blogolás nehézségei: Az üres képernyő

Egyesek azzal küzdenek, hogy az üres képernyőt bámulva próbálják kitalálni miről is írhatnának. 

RTipp: Szánjon rá egy pillanatot, hogy elvonuljon a számítógéptől, és gondolkodjon el azon, hogy mi történik most az iparágában. Történik valami izgalmas dolog? Milyen hírértékű dolgokat tudna megosztani az olvasóival? Ha van egy ötlete, jegyzeteljen le néhány dolgot, majd térjen vissza a számítógéphez, és kezdje el ezeket a jegyzeteket blogbejegyzéssé formálni.

rweb-blog-keszites

Koncentrációs nehézségek

A koncentráció a termelékenység és a siker egyik fő meghatározó tényezője. Sokan mégis nehezen tudnak hosszú ideig egy feladatra összpontosítani. Elvonhatják a figyelmüket apró dolgok, és valami máson kezdenek el gondolkodni.

RTipp: Ha nehezen tud egyszerre csak egy feladatra koncentrálni, amikor ezernyi zavaró tényező veszi körül, egyszerűen kapcsolj ki mindent, amíg ír –  telefont és az e-mail értesítőket is. Ha ez nem működik, mert túl nagy a zaj Ön körül, akkor keressen egy csendes helyet, ahol zavartalanul dolgozhat. Ez lehet otthonában, mielőtt mindenki felébredne, vagy akár egy könyvtárban. Jól jöhet:

 • Használjon olyan eszközöket, amelyek blokkolják az online zavaró tényezőket (például StayFocusd vagy SelfControl).
 • Távolítsa el a zavaró tényezőket a munkaterületéről (beleértve az okostelefonokat és más elektronikai eszközöket).
 • Írjon akkor, amikor magas az energiaszintje és ne akkor amikor alacsony. Például ne délután 4 órakor.
blog-iras-mesterfokon

Nehézségek a jó tartalom előállításában

Sok weboldal-tulajdonosnak nehézséget okoz minőségi tartalom létrehozása a blogjaik számára. Tekintettel arra a rengeteg időre, erőfeszítésre ami egy webhely létrehozásába kerül, a blogbejegyzések nem kapják meg a megérdemelt figyelmet. A blogolásban az a legjobb, hogy megadja a szabadságot a gondolatok és érzelmek kifejezéséhez, és megosztásához a világgal. A tartalom előállítása azonban néha nehéz lehet.

Rengeteg olyan weboldal van, amely minden nap vagy naponta többször is új blogcikket tesz közzé. Ez minden bizonnyal hasznos lehet egy olyan vállalat számára, amelynek van valami iparági vonatkozású híre, amit folyamatosan meg kell osztania. Ha azonban csak azért tesznek közzé véletlenszerű cikkeket, hogy kitöltsék a helyet, akkor a látogatók számára ez nem jelent hozzáadott értéket. 

RTipp: Néhányan annyira a mennyiségre koncentrálnak, hogy végül a minőség rovására mennek. Ennek elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a bejegyzései témái relevánsak az olvasói igényei és érdeklődési köre szempontjából. Győződjön meg arról is, hogy a bejegyzéseiben bemutatott ötletek egyediek.

Vezessen naplót, ami kiváló módja annak, hogy nyomon kövesse gondolatait és érzéseit, ami segít abban, hogy jobban kapcsolódjon az olvasóihoz. Arra is használhatja, hogy dokumentálja a tapasztalatait, amelyeket később nagyszerű tartalommá tud majd alakítani. Ezáltal lesz miről írnia, amikor kevés a tartalmi ötlete.

Blogolás egyéb nehézségei

Nincs egyértelmű cél: A cél egy olyan végeredmény, amit fejben kell tartani, és amit a blogbejegyzés közzétételével szeretnének elérni. Ez azért fontos, mert így összpontosítani lehet arra, amit el akarnak érni, és hogy miért írják a posztot.

A blogbejegyzések céljai a következők lehetnek:

 • Az olvasók oktatása egy, az iparággal kapcsolatos témáról.
 • Egy termék vagy szolgáltatás (a saját vagy valaki más) népszerűsítése.
 • Beszélgetés kezdeményezése a közösségen belül.
 • A webhely egy másik oldalára irányítani a forgalmat (például egy esemény vagy ajánlat céloldalára).
 • A közösségi médiában való részvétel növelése a posztra mutató link megosztásával.
rweb-fokusz

A blogolás nehézségei: Nincs világos fókusz

Sok bloggernek gyakran gondot okoz, hogy kitalálja a fókuszát. Ha nehezen lehet  meghatározni, miről szól a blog, és milyen témákról kellene benne írni, akkor itt az ideje leülni, pihenni, hosszan és alaposan átgondolni, miről szeretnék, hogy szóljon a blog.

RTipp: Ha egyszer világos elképzelése van a blogja irányáról, minden más a helyére kerül. Tudni fogja, hogy milyen témákról kell beszélnie. Ez segíteni fog abban is, hogy a megfelelő célközönséget vonzza a blogjához.

blog-terv

Nincs terv a blogbejegyzések ütemezéséhez

A legjobb bloggerek következetes ütemezéssel, általában hetente legfeljebb egyszer vagy kétszer tesznek közzé cikkeket (kivéve, ha friss híreket tesznek közzé). A gyakoriság segít elvárásokat kialakítani az olvasóközönségben, valamint az olyan keresőmotorokban, mint a Google, amelyek a friss tartalommal rendelkező oldalakat részesítik előnyben azokkal szemben, amelyek állandósultak és stagnálnak.

RTipp: Készítse el saját tervét a blogbejegyzései rendszeres ütemezéséhez és tartsa be az ütemtervét. Ezzel hozzászoktatja a célközönségét, hogy mikor várhatnak Öntől friss tartalmat.

Amennyiben bármelyik nehézség fennáll, az eredmény nem csak rossz tartalom lesz, hanem unalmas és nem inspiráló tartalom is egyben. Igy pedig könnyen el lehet veszíteni a célközönséget. A blog pedig nem kapja meg azt a vonzerőt, amitől segít növelni a vállalkozást. 

Ellenben, ha elhárulnak az akadályok, érdekes tartalmak születhetnek, amelyekre kíváncsiak az olvasók. A jó tartalom nem csak információval van tele, hanem árad belőle a személyiség és az érzelmek. Hasznos is egyben. Lehet írni a világ legunalmasabb témájáról is, de érdekessé tehető, ha valódi segítséget nyújt az olvasóknak. A legtöbb ember szereti a humort, ezért a vicces blogbejegyzéseket gyakran megosztják a közösségi médiában. A blogot vezetőnek egyszerre többféle szerepbe kell belebúnia, hogy sikerre vigye a saját blogját. Egyszerre kell felfedezőnek, riporternek, nyomozónak, művésznek, írónak, tanárnak lennie, miközben úgy kell bánnia az olvasóival, mint a legjobb barátaival!

Hírlevél

Csatlakozzon Ön is az RWeb közösségéhez! Értesüljön elsőként az aktuális publikációinkról!

Felkínáljuk a lehetőséget, hogy elsőként értesüljön e-mailben a legfrissebb publikációinkról. Ígérjükhogy a megadott e-mail címre soha nem fogunk küldeni marketing célú hirdetéseket. A kidolgozott funkcionalitást kizárólag Önért hoztuk létre, hogy mindig friss információt kapjon – bármikor visszavonhatja a feliratkozását – a döntés mindig az Ön kezében lesz!

Továbbá ígérjük, hogy a megadott e-mail címét (és/vagy a hozzátartozó IP címét, munkamenet azonosítót – un. session ID) nem fogjuk továbbítani arra jogosulatlan harmadik félnek! Hiszünk a szólásszabadság, a diszkréció és az online anonimitás tiszteletben tartásában!

Üdvözölni szeretnénk az RWeb publikációinak olvasói között Önt is!

A “Csatlakozom az RWeb közösségéhez” gomb lenyomásával Ön tudomásul veszi és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkban megfogalmazottakat.

Legfrissebb publikációink

Legfrissebb publikációink

Mai dátum: október 4, 2022

Get a quote

 1. Please provide the basic information that will help us establish our joint business partnership, which we grant not to pass on to third parties.
 2. We will respond to your inquiry within one official working day.
 3. The first telephone or online communication consultation will take place, during which we will determine our target audience and launch the first phase of our joint project accordingly.

Business website order

Accepted file types: PDF, JPEG, JPG, PNG, DOCX, PSD maximum file size: 8 MB.
By submitting this form, I confirm that I have read and agree to the RWeb Privacy Policy.

Az űrlap kitöltését követően:

 1. Kérjük, adja meg azon alapinformációkat melyek segítenek megalapozni közös üzlet-partneri viszonyunkat. Garantáljuk, hogy ezeket nem továbbítjuk harmadik félnek.
 2. Legfejebb egy hivatalos munkanapon belül válaszolunk a megkeresésére.
 3. Az első telefonos vagy online kommunikációs egyeztetés keretén belül meghatározzuk a célközönségét. Ez alapján elindítjuk közös projektünk első szakaszát.

Weboldal rendelés

Elfogadott fájltípusok: PDF, JPEG, JPG, PNG, DOCX, PSD maximum fájl méret: 8 MB.
Az űrlap elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az RWeb adatvédelmi irányelveit.

Our latest publications

Todays date:október 4, 2022
RWEB-logo

Tisztelt Látogató!