Website also avalible in:

A webfejlesztés jövője: határ a csillagos ég?

Tartalomjegyzék

Hírlevél

Csatlakozzon Ön is az RWeb közösségéhez! Értesüljön elsőként az aktuális publikációinkról!

Felkínáljuk a lehetőséget, hogy elsőként értesüljön e-mailben a legfrissebb publikációinkról. Ígérjükhogy a megadott e-mail címre soha nem fogunk küldeni marketing célú hirdetéseket. A kidolgozott funkcionalitást kizárólag Önért hoztuk létre, hogy mindig friss információt kapjon – bármikor visszavonhatja a feliratkozását – a döntés mindig az Ön kezében lesz!

Továbbá ígérjük, hogy a megadott e-mail címét (és/vagy a hozzátartozó IP címét, munkamenet azonosítót – un. session ID) nem fogjuk továbbítani arra jogosulatlan harmadik félnek! Hiszünk a szólásszabadság, a diszkréció és az online anonimitás tiszteletben tartásában!

Üdvözölni szeretnénk az RWeb publikációinak olvasói között Önt is!

A “Csatlakozom az RWeb közösségéhez” gomb lenyomásával Ön tudomásul veszi és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkban megfogalmazottakat.

A technológia a világ egyik leggyorsabban fejlődő iparága. A vállalatok folyamatosan versenyeznek az ellenfeleikkel szembeni előnyökért, hogy egy lépéssel előttük maradhassanak. Ennek egyik legjobb módja a jövőre vonatkozó tervezés. De vajon tényleg meg lehet jósolni, hogy mit hoz a jövő technológiai szempontból, vagy milyen irányt vesz a webfejlesztés jövője? Sokan úgy gondolják, ez lehetetlen, de a webfejlesztő cégek termékeikkel kísérletet tesznek erre.

“A tudomány, a technológia – ezt világosan és erősen akarom mondani – nem old meg minden problémát. De tudomány és technológia nélkül semmiféle problémát nem lehet megoldani.”

Teller Ede

A nagy változás

Az emberek minden eddiginél többet vásárolnak az interneten, nem meglepő, hogy a webes alkalmazások gyorsan átvették a hatalmat az e-kereskedelem világában. Az igazság az, hogy a webes alkalmazások életünk szerves részévé váltak. Többeknek vannak alkalmazások a telefonjaikon, és minden eszközük valamilyen módon kapcsolódik egymáshoz. Így szinte mindenhez azonnali hozzáférést kapnak, amire a mindennapi életük során szükségük van. A webes alkalmazások a fejlesztési iparág hatalmas részévé váltak. Az okostelefonok használatának fellendülése és a technológia fejlődése óta a webes alkalmazások fejlesztése rendkívül népszerűvé vált az egyes felhasználási célokra. Nem csoda, ha így ez lett az egyik leggyorsabban fejlődő technológia.

webfejlesztés-jövője

A webes technológia azóta létezik, hogy Tim Berners-Lee 1991-ben létrehozta az első weboldalt. Azóta a felhasználók internet, és különösen a weboldalak használatának módjai drámaian megváltoztak. Például azok az idők, amikor be kellett jelentkezni a bankunk weboldalára, hogy intézhessük pénzügyeinket már régen elmúltak. Manapság az emberek a banki alkalmazásokat használják arra, hogy gyorsan ellenőrizzék az egyenlegüket, vagy átutalást hajtsanak végre.

Ugyanúgy, ahogy a hagyományos banki tevékenységet felváltja az online bankolás, úgy az ügyfelek is elkezdik használni az alkalmazásokat a weboldalak helyett. 

Tévhit a webfejlesztés jövője körül

Téves tehát azt hinni, hogy a webfejlesztés jövője csupán szép weboldalak készítéséről szól. Sokkal inkább arról szól, hogy az ügyfél hogyan tud interakcióba lépni a weboldallal, és hogy a vállalkozás mennyi hozzáadott értéket tud az asztalra tenni. A világ ma már sokkal inkább mobilközpontú, mint valaha. Az emberek már nem weboldalakat használnak információszerzésre, hanem alkalmazásokat. A webfejlesztés is megváltozott azóta, hogy csupán statikus weboldalak jöttek létre, amelyek lényegében brosúrák voltak a termékek és szolgáltatások eladására. 

Ugyanakkor ez egyben azt is jelenti, hogy a vállalkozásoknak ma már kevesebb idejük van arra, hogy lenyűgözzék ügyfeleiket és fenntartsák hűségüket.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek a versenytársak előtt akarnak maradni, el kell kezdeniük gondolkodni saját egyedi alkalmazások fejlesztésén, vagy legalábbis meglévő weboldaluk egyedi alkalmazásokkal történő integrálásán.

Sok vállalat, felismerve mindezt manapság saját alkalmazások létrehozásába fektet be, amelyek segítenek áthidalni a köztük és az ügyfeleik között tátongó szakadékot. 

a-webfejlesztes-jovoje

A webalkalmazások előnyei

A webalkalmazások a mai technológia által vezérelt világban a vállalkozások működésének alapvető részét képezik. Az egyedi webalkalmazásoknak számos előnye van, például a nagyobb biztonság, a jobb teljesítmény, a könnyebb karbantartás és a platformokon átívelő funkcionalitás.

Egyre tisztábban látszódik, hogy a vállalkozásoknak a hagyományos weboldalak helyett a webalkalmazásokat kell választaniuk, hogy a versenyben maradjanak, és jobb szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek.

A webes alkalmazások előnyei a vállalatok számára három fő szempontban foglalhatók össze: 

  • A vállalkozás pontosan tudja, hogy mire van szüksége az ügyfeleinek. 
  • Az ügyfél elégedett, mert minden szükséges információt a kezében tudhat. 
  • A vállalkozás időt és pénzt takaríthat meg, mert az alkalmazást nem kell minden alkalommal a nulláról létrehozni, amikor új funkcióra van szükség.

Mit jelent ez a webfejlesztők számára? 

A webfejlesztőknek át kell helyezniük a hangsúlyt a gyönyörű dizájn megalkotásáról a tiszta és jól strukturált kód létrehozására. A felhasználói élménytervezés is fontos szerepet fog játszani ebben a folyamatban, mivel neki kell gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek könnyen tudjanak interakcióba lépni a fejlesztendő alkalmazással.

A digitális letöltések népszerűsége még a legtapasztaltabb tervezőket is arra kényszerítette, hogy változtassanak a webfejlesztésről való gondolkodásmódjukon. A webfejlesztés jövője fényes, de ez az iparág gyors ütemben változik, éppen ezért nagyon fontos, hogy a webfejlesztők lépést tartsanak az alkalmazások létrehozásának új megoldásaival. 

Ahogyan a webfejlesztés- és tervezés iparága napról napra növekszik, úgy ezzel arányosan a verseny is fokozódik. A weboldalfejlesztők fiatal generációja a modern technológiák alkalmazásával máris megemelte a lécet, hogy segítsenek időt és pénzt megtakarítani, fejlett weboldalakat létrehozni.

RTipp: Az Ön cége több ügyfelet szeretne szerezni, de a hangsúlyt az offline világra helyezi, ezen ideje változtatnia. A technológia korában ugyanis hátrányos helyzetbe kerülhet, ha nincsen olyan webes alkalmazása, vagy weboldala, amely segíthet elérhetőbbé tenni termékeit és szolgáltatásait. Segíthetünk olyan weboldalt készíteni, ami megfelel ennek a célnak.

Mi az a API, és mi a szerepe a webfejlesztés jövője szempontjából?

A jövőben a webfejlesztés az egyszerű, de szép és mindenekelőtt hasznos alkalmazások létrehozására fog összpontosítani, amelyekben az ügyfelek könnyen navigálhatnak. A weboldalaknak integrálódniuk kell más alkalmazásokkal, és lehetővé kell tenniük, hogy az ügyfelek közvetlenül a weboldalon keresztül hajtsanak végre feladatokat. Az alkalmazásprogramozási interfészek (API-k) fontos szerepet játszanak a webfejlesztés jövőjében, mivel lehetővé teszik a különböző rendszerek közötti adatcserét. Mivel egyre több vállalkozás fókuszál a digitális átalakulásra, az egész vállalkozásban több API-t kell létrehozni a lenyűgöző ügyfélélmény biztosítása érdekében.

rweb.hu-3D-navigacio

Színre lép a 3D-s navigáció

Ha a felhasználói élmény felől közelítünk a webfejlesztés jövője felé, akkor a 3D-s navigációt nem kerülhetjük ki. A 3D-s webes navigációs rendszer, más néven háromdimenziós (3D) felület, olyan interaktív grafikus felület, amely képes háromdimenziós képek és az elemek közötti térbeli kapcsolatok megjelenítésére. Ez az adatvizualizáció egy fejlett formája, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a természetes interakciót.

Ezt a technológiát a játékoktól és a szórakoztatástól kezdve a tervezésen át a virtuális valóságig, az űrkutatásig számos alkalmazásban használják. A 3D-s webes navigáció széles körű alkalmazása miatt a “webfejlesztés jövőjének” nevezték el. A tendenciát az internetes böngészők növekvő képességei és a webképes mobileszközök szárnyaló népszerűsége hajtja. Korábban a 3D-s navigáció csak Flash-alapú weboldalakra vagy asztali számítógépek csúcskategóriás alkalmazásaira korlátozódott, de manapság már számos lehetőség van a 3D-s navigáció létrehozására HTML5 és JavaScript segítségével is.

RTipp: A következő linkre kattintva láthat néhány példát 3D-s navigációra ls webszerkezetre: https://threejs.org/

Esztétikai és technikai döntés is egyben

A webfejlesztés jövője ilyen szempontból már elkezdődött, és 3D navigációnak hívják. Bevetése nem csak esztétikai döntés, hanem technikai döntés is. Az e-kereskedelemben a magasabb minőségű termékek iránti igény sok szoftverfejlesztőt arra késztetett, hogy erre a technológiára összpontosítson. A 3D-s navigációra történő fokozott hangsúlyozás fő oka, hogy a weboldalakat felhasználóbarátabbá teheti. Ez a fajta navigációs rendszer lehetővé teszi az emberek számára, hogy a vizualitás irányából is vizsgálják a weboldalakat.

A látássérült emberek különösen értékesnek találják ezt a fajta navigációt, mivel könnyedén beállíthatják a mélységet és a fókuszt, hogy gond nélkül láthassák a tartalmat. Ez nem csak a korlátozott látással rendelkezők számára hasznos, hanem azoknak is, akiknek nehézséget okoz az apró betűs részek elolvasása a webhelyeken.

rweb.hu-3D-web-navigacio

2D-ről 3D-re

Ez a fajta navigáció lehetővé teszi, hogy weboldal látogatók egy virtuális világba merüljenek, ahol interakcióba léphetnek objektumokkal, legyenek azok egyszerű linkek vagy termékek, fel-le mozoghatják azokat. Ez teljesen eltér a hagyományos 2D-s dizájntól, amely sokkal statikusabb.

Az ilyen típusú navigáció előnye, hogy nagyobb elmerülést tesz lehetővé az online környezetben, ami megkönnyíti a látogatók számára a gondolatok közvetítését.

Az olyan funkciók, mint a 360 fokos nézet, a nagyítás és kicsinyítés, az átrepülés érdekesebbé teszik a navigációs folyamatot az ügyfelek számára, és fokozzák a keresési élményt. A navigáció egészen egyszerűen szórakoztatóbbá válik. A cégek versenyelőnyre tehetnek szert a 3D-s navigáció kreatív felhasználásával. Ügyfelek élvezettel látogatják majd a weboldalt, és újra és újra visszatérnek, hogy tovább vizsgálják azt.

A 3D-s webes alkalmazások segítenek kapcsolatot építeni az ügyfelekkel azáltal, hogy érzelmi szinten bevonják őket. Olyan bámulatos környezetet hozhatnak létre, amely fokozza az ügyfelek lojalitását, ismételt látogatásra ösztönzi őket, és érezteti velük, hogy márka történetének részesei.

A 3D-s webportál és a 3D-s tartalomkezelő rendszer létrehozásának ötlete nagyon izgalmas, és sok vállalkozás már most kihasználja ezt az új technológiát.

rweb.hu-3D-navigacio-jovoje

Webfejlesztés jövője: webalkalmazások fejlesztése és a 3D-s navigáció

A webfejlesztés jövője olyan alkalmazások létrehozásában rejlik, amelyek előnyhöz juttatják vállalkozást más vállalatokkal szemben. Erre kell összpontosítania minden vállalkozásnak, ha a csúcson akar maradni, és a weboldalaikkal nagyszerű élményt akarnak nyújtani a felhasználóknak. A szoftverfejlesztőknek és mérnököknek együtt kell működniük a webdesignerekkel, hogy olyan alkalmazások új generációját hozzák létre, amelyek javítják a felhasználói élményt, és a vállalkozásokat is előnyös helyzetbe hozzák.

Ugyanakkor nem kétséges, hogy a 3D webes navigáció forradalmasítja a webfejlesztés jövőjét. A virtuális valóság, a kiterjesztett valóság és a nem kétdimenziós kijelzőhöz kötött felhasználói élmény alkalmazása alapvető fontosságúvá válik a webfejlesztés jövője szempontjából.

Hírlevél

Csatlakozzon Ön is az RWeb közösségéhez! Értesüljön elsőként az aktuális publikációinkról!

Felkínáljuk a lehetőséget, hogy elsőként értesüljön e-mailben a legfrissebb publikációinkról. Ígérjükhogy a megadott e-mail címre soha nem fogunk küldeni marketing célú hirdetéseket. A kidolgozott funkcionalitást kizárólag Önért hoztuk létre, hogy mindig friss információt kapjon – bármikor visszavonhatja a feliratkozását – a döntés mindig az Ön kezében lesz!

Továbbá ígérjük, hogy a megadott e-mail címét (és/vagy a hozzátartozó IP címét, munkamenet azonosítót – un. session ID) nem fogjuk továbbítani arra jogosulatlan harmadik félnek! Hiszünk a szólásszabadság, a diszkréció és az online anonimitás tiszteletben tartásában!

Üdvözölni szeretnénk az RWeb publikációinak olvasói között Önt is!

A “Csatlakozom az RWeb közösségéhez” gomb lenyomásával Ön tudomásul veszi és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatónkban megfogalmazottakat.

Legfrissebb publikációink

Legfrissebb publikációink

Mai dátum: október 4, 2022

Get a quote

  1. Please provide the basic information that will help us establish our joint business partnership, which we grant not to pass on to third parties.
  2. We will respond to your inquiry within one official working day.
  3. The first telephone or online communication consultation will take place, during which we will determine our target audience and launch the first phase of our joint project accordingly.

Business website order

Accepted file types: PDF, JPEG, JPG, PNG, DOCX, PSD maximum file size: 8 MB.
By submitting this form, I confirm that I have read and agree to the RWeb Privacy Policy.

Az űrlap kitöltését követően:

  1. Kérjük, adja meg azon alapinformációkat melyek segítenek megalapozni közös üzlet-partneri viszonyunkat. Garantáljuk, hogy ezeket nem továbbítjuk harmadik félnek.
  2. Legfejebb egy hivatalos munkanapon belül válaszolunk a megkeresésére.
  3. Az első telefonos vagy online kommunikációs egyeztetés keretén belül meghatározzuk a célközönségét. Ez alapján elindítjuk közös projektünk első szakaszát.

Weboldal rendelés

Elfogadott fájltípusok: PDF, JPEG, JPG, PNG, DOCX, PSD maximum fájl méret: 8 MB.
Az űrlap elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az RWeb adatvédelmi irányelveit.

Our latest publications

Todays date:október 4, 2022
RWEB-logo

Tisztelt Látogató!